Областният управител даде старт на учение за реакция при земетресение

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 256 | Брой коментари 0
17:59 12.07.2018

Областният управител даде старт на учение за реакция при земетресение и призова институциите по сигурността в област Перник да продължат своята целенасочена регулярна подготовка

Учение, свързано с реакциите при земетресение от 6,1 степен по скалата на Рихтер с частични разрушения, се състоя днес на територията на област Перник.

То е съвместно между Единната спасителна система в Областта, сектор "Специализирани оперативни дейности" при Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", доброволното формирование към община Перник, общинската и областната администрация.

Мащабното занятие бе разделено на три части – въведение в зала "Панорама", същински спасителни действия в района на гр. Батановци и разбор с набелязване на конкретни мерки. То е по проект на трансграничния регион Сърбия-България и тества реакциите на двете страни при извънредни ситуации.

Областният управител Ирена Соколова оцени високо инициативата и апелира институциите по сигурността на територията на областта да продължат своята целенасочена регулярна подготовка:

„Чрез превантивната дейност, която осъществяваме всички заедно – Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" Перник, ОДМВР, както и всички административни структури на територията на областта, гарантираме сигурността на населението и гражданите, както и високата степен на бърза реакция и подготвеност при извънредни ситуации. Фактът, че днес тук с нас са и колегите от Сърбия показва нуждата от добре отработено взаимодействие, когато това е необходимо. Областният управител припомни и за акцията от края на миналата година, когато пожарникари от общините Трън и Перник спасиха сръбски шофьор на ТИР, надвиснал над моста на разклона за с. Врабча в местността Секирица край Трън. Спасителната акция е продължила близо пет часа, а екипът се е справил адекватно и професионално.

Втората част на учението, продължи в гр. Батановци, където бяха разиграни ситуации при евентуално земетресение и последвали вторични трусове - регистрирани разрушения и наличие на жертви в промишлената зона на бившия циментов завод в града, възникнал пожар вследствие на разлив на гориво, опасност от наводнение и др.

Третата част на занятието обобщи резултатите от него. Бяха набелязани и конкретни мерки за действие.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени