Областният управител бе специален гост на кулинарна изложба в Друган

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 212 | Брой коментари 0
08:19 21.04.2019

На Лазаровден, домакини представиха приготвени от тях ястия на кулинарната изложба "Шарена трапеза" в радомирското село Друган.

Ястията, свързани с пролетните и Великденските празници, бяха подредени в двора на храм "Св. Вознесение Господне".

Сред гостите на проявата бяха областният управител Ирена Соколова и кметът на община Радомир Пламен Алексиев, които заедно с кмета на село Друган Славчо Душков, поздравиха жените от селото за добре организираното събитие, вложеното старание и представените от тях традиционни български храни.

"Радвам се, че съм гост на празника "Шарена черга" в двора на храма, съвпадащ с християнския празник Лазаровден. С наближаването на Възкресение Христово настъпва време за обновление, нова надежда и радост. Предстои ни Страстната седмица на мъките Христови, а след нея идва време за светли мисли, добродетелни деяния и тържество на любовта", сподели Соколова на празника.

Богата програма с участието на самодейни колективи и индивидуални изпълнители предложиха на публиката от Народно читалище „Благой Гебрев - 1905 г." в селото.

Множество миряни изпълниха храма, за да запалят свещ и да се помолят за здраве.

Гостите засадиха върби и чинари, с които облагородиха дворното пространство около църквата.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени