Lotus homes

Областният управител алармира за висок риск от пожари в област Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 244 | Брой коментари 0
13:07 23.08.2019

Областният управител информира за потенциално високи температури и възможност за възникване на пожари в региона през днешния ден.

Налице е висока степен на пожароопасност (индекс червен) за части от териториите на областите Перник, Благоевград, Кюстендил, София, София-област, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

От приложените карти и прогнози на НИМХ-МОН за 23.08.2019 г. се очакват незначителни валежи и горещо време с максимални температури между 32° и 37°.

Ирена Соколова е предприела мерки по уведомяване на оперативните дежурни в Областния и Общинските съвети за сигурност, ЧЕЗ Електро България, ВиК, Областно пътно управление и РИОСВ.

От Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" също са създали необходимата организация, за да реагират при необходимост.

Високият риск означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени