mycomputer.BG

Областният оперативен щаб: Обстановката в Пернишко е спокойна!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.05.2020 | Прочитания 347 | Брой коментари 0
17:45 12.05.2020

Към момента обстановката в област Перник е спокойна, за последните дни няма нови регистрирани заразени с корона вирус. Това докладва директорът на Регионалната здравна инспекция в Перник д-р Юри Торнев по време на Оперативния щаб, организиран от областния управител инж. Емил Костадинов .

„Общо 23 са положителните лица на територията на област Перник. На 807 лица е взет секрет от носоглътката, а на 315 са направени бързи тестове. Изготвени са 168 предписания", уточни д-р Торнев.

На срещата беше обсъдено, че здравните заведения на територията на областта са обезпечени с предпазни материали. Проверките на ОД на МВР протичат нормално без възникнали проблеми.

„В постоянна връзка сме с РЗИ – Перник. Досега има съставени 7 досъдебни производства, съобщи гл. комисар Димитър Попов.

Областната дирекция по безопасност на храните следи стриктно спазването на противоепидемични мерки в ресторантите, сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване, както и в магазините.

Върви усилено организацията за държавните зрелостни изпити и изпитите след 7-ми клас, коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Перник Ваня Коконова.

От Българския червен кръст продължават да раздават помощите на социално слаби хора.

В края на срещата областният управител благодари на всички отговорни институции за добре свършената работа. „За това говорят и фактите, че в нашата област на този етап има много малко заболели", подчерта инж. Костадинов.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени