Областният оперативен щаб: Обстановката в Пернишко е спокойна!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.05.2020 | Прочитания 278 | Брой коментари 0
17:45 12.05.2020

Към момента обстановката в област Перник е спокойна, за последните дни няма нови регистрирани заразени с корона вирус. Това докладва директорът на Регионалната здравна инспекция в Перник д-р Юри Торнев по време на Оперативния щаб, организиран от областния управител инж. Емил Костадинов .

„Общо 23 са положителните лица на територията на област Перник. На 807 лица е взет секрет от носоглътката, а на 315 са направени бързи тестове. Изготвени са 168 предписания", уточни д-р Торнев.

На срещата беше обсъдено, че здравните заведения на територията на областта са обезпечени с предпазни материали. Проверките на ОД на МВР протичат нормално без възникнали проблеми.

„В постоянна връзка сме с РЗИ – Перник. Досега има съставени 7 досъдебни производства, съобщи гл. комисар Димитър Попов.

Областната дирекция по безопасност на храните следи стриктно спазването на противоепидемични мерки в ресторантите, сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване, както и в магазините.

Върви усилено организацията за държавните зрелостни изпити и изпитите след 7-ми клас, коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Перник Ваня Коконова.

От Българския червен кръст продължават да раздават помощите на социално слаби хора.

В края на срещата областният управител благодари на всички отговорни институции за добре свършената работа. „За това говорят и фактите, че в нашата област на този етап има много малко заболели", подчерта инж. Костадинов.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени