Областна администрация - Перник с награда от кампанията "Да изчистим България заедно"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 08.06.2018 | Прочитания 438 | Брой коментари 0
10:33 08.06.2018

Областна администрация - Перник получи награда „Чиста игра” за най-голям брой активни общини, взели участие в Националната кампания „Да изчистим България заедно”.

Отличието получи заместник областният управител Иво Иванов на специална церемония на партньорите на инициативата в София.

Кампанията на bTV Media Group е най-големият обществен проект у нас и Областна администрация -Перник участва активно в него от самото му начало. Миналата година служителите на институцията почистиха пътя до едно от най-любимите места за отдих и почивка на перничани - хижа „Славей” и заслоните в близост до нея. Заедно те събраха над 15 чувала с отпадъци и дадоха своя принос в каузата.

Като част от глобалното гражданско движение „Let’s DoIt World”, първото есенно издание на „Да изчистим България заедно” е стъпка от подготовката на страната ни за участие в първия Световен ден на почистването – 15 септември. Той ще се проведе през есента на 2018 г. и има за цел да обедини доброволците от 150 държави в най-голямата зелена и позитивна гражданска инициатива, която светът е виждал. Новият слоган на кампанията е "Да съберем отбора".

От старта си досега, „Да изчистим България”, е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по данни на областните администрации. За същия период, по информация от Министерството на околната среда и водите, са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7 300 нерегламентирани сметища и замърсени зони. През предстоящия летен сезон bTV Media Group и партньорите по проекта ще насочат усилията си към повишаване на обществената чувствителност към замърсяването на околната среда и подобряване на информираността на хората от всички възрастови групи по отношение на добрите практики и примери, свързани с намаляване на отпадъците.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени