Няма опасност за населението на Перник, каза министър Младен Маринов

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 07.05.2020 | Прочитания 425 | Брой коментари 0
14:35 07.05.2020

Първата ни задача бе да обезопасим района на аварията. Благодарение на своевременната реакция на местната и държавната власт ситуацията е овладяна и към момента дигата е поправена, съобщи министър Младен  Маринов, който заедно с колегите си – министрите на икономиката и на околната среда и водите, пристигнаха тази сутрин в Перник, веднага след получения сигнал за пробив в шламохранилище "Седми септември". Своевременно са взети мерки за евакуиране на жители, населяващи къщи в най-ниската част на кв. „Калкас“.  За случая е уведомен главният прокурор Иван Гешев, съобщи още вътрешният министър и увери, че полицейските и пожарни екипи ще останат на място до пълното отстраняване н а аварията. Към момента не се наляга допълнителна евакуация. 

Министър Караниколов допълни, че сигналът за аварията е получен в 9.15 часа, след като тя е овладяна специалисти от РИОСВ ще извършат проби на водата. По думите му започват проверки, които ще изясняват причините за възникналия проблем., ще се търси отговорност на собственика на съоръжението.  Най-важното е, че няма опасност за населението на Перник, заяви още министър Караниколов.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени