Няма да разбъркват квесторите за матурите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 261 | Брой коментари 0
07:55 15.04.2019

Тази година квесторите, които ще бдят за преписвачи на матурите, няма да се разбъркват, така че всеки да пази в различно от своето училище.

Педагозите от всяко школо ще са разпределени в него. Вероятността да подсказват пак ще е изключена, тъй като зрелостниците ще бъдат пратени в други учебни заведения. Освен това учителите квестори няма да са по предмета, по който е зрелостният изпит, на който ще дадат дежурства.

Това е решението на МОН за предстоящата кампания, за да се улесни организацията. Промяната се приема добре от школските шефове, които са на мнение, че така отговорността даже ще е по-голяма. Всеки квестор ще бъде инструктиран от своя шеф, познава по-добре територията на своето школо, а при гафове – пропуските ще се търсят пак там и отговорността няма да се прехвърля върху екипа на друго учебно заведение.

В навечерието на кампанията на директорите са припомнени всички опорни точки от нормативната база, които касаят организацията и провеждането на държавните зрелостни изпити.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени