Няма да можем да напускаме страната , ако не сме си платили глобите към КАТ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 148 | Брой коментари 0
13:00 11.06.2020

От понеделник няма да можем да напускаме страната, ако имаме неплатени глоби към КАТ. Решението, което беше анонсирано още преди дни, вече е взето. Такъв контрол ще има на 8 от граничните пунктове.

1928 нередовни шофьори са установени само на ГКПП „Калотина” от 3 юни насам. А стойността на глобите - близо 400 хил. лева, само 12 хил. обаче са платени на място, чрез ПОС терминалите, съобщи NOVA. Проверката за пътни глоби на пункта започна на 3-ти юни. Един от глобените е Тончо, който знае защо граничните полицаи го спрели и колко ще му струва. Всички шофьори с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните. Фишове и актове се плащат само с карта.

Водачите, на които за първи път се връчват наказателните постановления имат право да продължат пътя си и да направят плащане до 14 дни. Водачите, които имат влезли в сила глоби трябва да платят на място или да се разделят с книжката и талона на колата.

„Ако лицето е водач по закон няма право да продължава да управлява МПС, докато не заплати глобата си”, обясни инспектор Иво Писанов от Пътна полиция при

Така всички те ще трябва или да платят, или да се откагат от пътуването. Проверките се оказаха изненадана за мнозина, а вчера по обяд се образуваха и опашки от глобени на „Калотина”. „Трябва да има по-добра организация според мен, защото не може само по един да обслужват, като гледам опашката ще е доста дълга”, каза Теодора Гигова.

Тези дни на Калотина бил засечен и рекордьор със 168 неплатени електронни фиша. От понеделик, същото очаква всички пътуващи през пунктовете „Лесово”, „Маказа”, „Кулата”, „Капитан Андреево”, Видин - Дунав мост 2, Русе - Дунав мост 1 и Силистра./Фрогнюз

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени