Няма да има разширение на пътя до София през Владая

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1677 | Брой коментари 0
11:26 19.06.2017

На последния парламентарен контрол народният представител от БСП Станислав Владимиров постави въпрос за разширяването и изграждането на пътя Перник – София през Владая. В отговор от Министъра на регионалното развитие Николай Нанков той получи обещания за светофарни уредби за реверсивно движение, но не и четири лентов път.

„По данни от трафик камерите на път I-1 от кв. „Княжево“ до ПВ „Даскалово” средно-денонощната годишна интензивност на автомобилното движение за 2016г. е 30 814 преминали МПС. Това показва, че трасето е сред най-натоварените пътища в страната. Особено голям проблем със задръстванията е в пиковите часове и празнични дни, когато образувалите се колони са километрични. Наред с това, пътната настилка в участъка Драгичево – Владая е силно компрометирана, с множество мрежести пукнатини и дълбоки ровини. Банкетите са обрасли, отводнителните канали на много места са затлачени или заличени.”, посочи във въпроса си Владимиров. Той отбеляза още, че последният ремонт на целия участък на път I-1 е правен през 2001 година, а експлоатационният му срок е изтекъл. Има готов проект за цялостна рехабилитация на пътя, който от дълго време отлежава в АПИ. По данни от трафик камерите средно-денонощната годишна интензивност на автомобилното движение за 2016г. е както следва – АМ „Тракия – 41 182 МПС, АМ „Хемус“ – 26 608, „Люлин” – 18 127. Тези числа показват, че път I-1 е не просто един от най-натоварените пътища, но и далеч надминава преминалите през Хемус и Люлин МПС. Въпреки това Министъра остана категоричен, че разширение няма да има. В отговора си изтъкна че за миналата година са похарчени над 200 000лв за ремонт на пътя, а от началото на тази до сега почти още толкова. Цялостен ремонт ще има някога – 2018 или 2019 година, „когато има средства” добави той. От отговора на министър Нанков стана ясно, че състоянието на пътя за София през Владая не е приоритет, въпреки че става дума за разширяването на точно 10,685км. За сметка на това той изтъкна, че е водил разговор с главния архитект на София за довършване на околовръстния път, като по този начин очаква движението през Владая да бъде пренасочено по АМ „Люлин”.

За Станислав Владимиров пътя Перник – София през Владая остава сред основните приоритети в работата му като народен представител от Пернишка област.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени