mycomputer.BG

Нургюл Салимова дойде в Перник за големия международен шах-турнир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 321 | Брой коментари 0
19:45 05.03.2021

Кметът Станислав Владимиров прие в кабинета си изгряващата звезда на българския шахмат Нургюл Салимова. Нургюл е гросмайстор за жени, Европейска шампионка за момичета до 8 г. и Световна шампионка девойки 12 г. В момента заема 2-ро място в световната ранглиста на ФИДЕ за девойки до 18 години. Тя бе придружена от треньора си и Васил Антонов - председател на сдружение БФШ 1928. Нюргил ще вземе участие и в Международния турнир по ускорен шах, който ще се проведе тази събота и неделя в Перник. Събитието ще бъде открито утре в Двореца на културата в 13:00 ч., когато ще започне и първият кръг.

За двата дни на турнира са потвърдили участието си 120 шахматисти, сред които четирима гросмайстори и трима международни майстори. Състезатели, представляващи 6 федерации, ще вземат участие в надпреварата. Най-малкият участник е роден през 2015 година, а най-възрастният - през 1925 година.

Сред имената на шахматистите се открояват  Кирил Георгиев – неколкократен шампион на България, понастоящем играещ за Северна Македония,  Радослав Димитров и настоящият шампион на България Мартин Петров. На турнира в Перник ще участва и една от легендите на българския шахмат – гросмайстор Евгени Ерменков, както и гросмайстор Владимир Димитров. Фигурите ще мести и цяла плеяда млади таланти – шампиони в различни възрастови групи.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени