Новоизбраните местни власти на община Брезник тържествено положиха клетва за встъпване в длъжност

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 611 | Брой коментари 0
08:45 07.11.2019

Първо заседание на Общински съвет – Брезник за Мандат 2019 – 2023 г. се проведе вчера в Малкия салон на НЧ „Просвещение-1870".

Заседанието откри Областният управител Ирена Соколова, която го свика със Заповед № И-13 от 31.10.2019 г.

Губернаторът пожела четири годишен мандат отличаващ се с консенсусно, надпартийно вземане на решения за продължаващо успешно развитие на общината и населените места:„Надявам се, че съвместната работа на кмета Васил Узунов с Общински съвет ще се ръководи по линията на конструктивния диалог, гражданско и политическо достойнство за подобряване средата на живот за всички жители", заяви Соколова.

Съпредседателстващ на заседанието по традиция бе най-възрастният новоизбран съветник - Веска Алексова.

След обявяване на официалните резултати от изборите, тринайсетте общинските съветници и избраният за кмет на общината Васил Узунов положиха клетва. Градоначалникът ще управлява за трети мандат, след като на местните избори 2 197 избиратели гласуваха за него и бе избран още на първи тур.

С таен избор за председател на Общинския съвет на Брезник бе избран Иван Методиев Тинков с 9 гласа "за".

Встъпилия в длъжност кмет Васил Узунов благодари на жителите на общината за гласуваното доверие доверие към него и увери, че и занапред ще работи за промяната на града и населените места с реализирането на смислени, целесъобразни и необходими инфраструктурни и социално-икономически проекти.След тържествената сесия кметът, областният управител и граждани поднесоха цветя на паметника в градската градина в памет на загиналите войни при отбраната на Брезник по време на Сръбско-българската война и битката от 6 ноември 1885 година.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени