Новият шламопровод на "Топлофикация" е почти готов

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 325 | Брой коментари 0
08:28 09.05.2019

Близо 80 на сто от тръбите на новото трасе на шламопровода от ТЕЦ”Република” до шламохранилище 7-ми септември” са вече положени. Това информира изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов. Той поясни, че най-късно до края на този месец новото трасе ще бъде изградено и ще може да се превключи, за да заработи нормално. „Нещо повече, надявам се и малко по-рано да сме готови.

Но да видим първо пробите и ако всичко е наред, тогава ще превключваме на новото трасе. Когато то влезе в експлоатация се надявам до година-две да спестим не малко средства от глоби, които ни налага непрекъснато РИСВ, при установяване на пробив и изливане на шлам в реката.

Това ще ни върне поне част от вложената инвестиция в изграждането на новия шламопровод, а в по-дългосрочен план ще си върнем напълно вложените средства. Новото шламохранилище ще елиминира авариите, които се получаваха до сега, в резултат на които се изливаше шлам в реката. Макар той да не е токсичен, но замърсява реката и затова РИОСВ ни налага санкции. Така че с пускането в експлоатация на новиа шламопровод ще подобрим значително екологията, което е и основната ни цел с този ремонт”, поясни инж. Спасов.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени