Новият сайт на НАП достъпен от днес следобед

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 462 | Брой коментари 0
13:18 07.04.2021

Новият сайт на Националната агенция по приходите (НАП) ще бъде достъпен от днес, в 16.00 ч., съобщи ведомството. В ранния следобед потребителите ще имат достъп да основно преструктурирания сайт, който е съвместен проект между НАП и Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), като порталът използва инфраструктура и софтуер на ДАЕУ.

"Новият сайт е основно преработен, отчитайки потребителските нужди и предпочитания, заедно с напълно нов визуален дизайн", коментират от приходната агенция. Мнения, впечатления и препоръки от работата със сайта потребителите може да се изпращат на имейл prd@nra.bg.

Както вече бе споменато обаче, това е само част от цялостната оптимизация.  През юли месец 2021 г. предстои да бъде внедрен напълно новият портал за електронни услуги на НАП.

Обновяването на сайта става по ОП "Добро управление", съфинансирана от Европейски съюз (ЕС) чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 2.5 млн. лв., от които близо 2.2 млн. лв. са европейски средства, а 386.5 хил. лв. са национално финансиране. Към момента близо 90 на сто от комуникацията на НАП се извършва по електронен път. Пример за това е изпращането на данъчни декларации, което може да стане през портала за е-услуги на НАП./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени