Новият областен управител на Перник Ирена Соколова официално встъпи в длъжност днес

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 11.05.2017 | Прочитания 345 | Брой коментари 0
13:38 11.05.2017

Досегашният губернатор Васил Михайлов посрещна Ирена Соколова в кабинета на областния управител. По време на срещата им за приемане и предаване на поста, двамата обсъдиха важни теми за област Перник от изминалите месеци.

“Радвам се, че поверявам областта, точно във Вашите ръце. Уверен съм, че ще продължите всички добри практики и проекти, които сте започнали през предишния си мандат, като областен управител. Спокоен съм за бъдещето на Областна администрация Перник и област Перник”, каза Михайлов.

„Отговорността, която съпътства моя живот, ще съпътства и позицията, която заемам тук. С работната си енергия и справедливост ще изпълнявам задълженията си, за да мога да осигуря спокойствието на жителите на областта, а техните желания и проблеми ще бъдат чути”, заяви Соколова.

В края на разговора тя връчи на предшественика си, плакет с гербовете на всички общини от област Перник.

С Решение на Министерски съвет, Ирена Соколова е назначена за областен управител на Перник за втори път, след като вече веднъж заемаше поста в периода между 2014-та и 2015-та година.

Тя има богат опит в политиката. Била е народен представител в 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание, където бе заместник-председател на парламентарната комисията по Култура и Медии и член на комисиите по Образование и наука,  Правата на човека, жалбите и петициите на гражданите.

В началото на 2015 година бе избрана единодушно за председател на женската организация на ПП ГЕРБ.

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени