Новият директор на РЗИ Перник пред PERNIK NEWS : Хората трябва да ни имат доверие!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1905 | Брой коментари 0
07:34 06.06.2018

Малко повече от месец структурата на РЗИ в Перник се оглавява от д-р Юри Торнев. Той идва в града след дълги години работа като лекар в различни болници. Д-р Торнев е специалист по детски болести, специализирал е също  здравен мениджмънт , социална медицина и икономика на здравеопазването. Работил е във всички нива в системата на здравеопазването. Бил е и участъков лекар, и завеждащ отделение и директор на общинската болница в Пирдоп. След конкурс е директор на ЦСМП в София област. 11 години работи там. Последно е бил директор на Областния съвет на София област на БЧК. Последно е бил директор на републиканската болница за лишени от свобода.

- Д-р Торнев, как успява един лекар със завиден опит успява да се впише в строгата като специфика ръководна длъжност на директор на РЗИ?

- Структурата на РЗИ е наистина много по-различна. Иска се време да влезе напълно в нея. Аз съм работил близо 20 години в управлението на здравеопазването.И вярвам, че той ще ми помогне и в тази нова работа.  Всяка дейност е специфична. Тук документооборота е много голям – и външен и вътрешен. Това на практика е Министерство на здравеопазването на територията на областта.

- Ще има ли приемственост в дейността Ви?

- Всичко, което е полезно за дейността, които ще използваме. Но има и някои неща, които трябва да се променят. Първото нещо, което е важно е – трябва да намерим служители за свободните 6 длъжности. Трудно е намирането на специалисти. Създадохме правила по които ще се обявяват свободните работни места. Трябва да усъвършенстваме вътрешната нормативна уредба в съответствие с нормативната уредба на национална уредба. Сроковете са кратки, до края на юни. Другото което е - както досега ще участваме във всички дейности и мероприятия  в областта и общината. Пернишка област е трудна област – макар, че не е голяма. Трудна е като географско разположение.Това, което със сигурност ще променим е контакта с гражданите. Всеки гражданин може да се обърне към мен, или към посочени от мен лица. За мен всеки ден в който съм тук, е приемен. Не съм привърженик на приемните дни. Приемам всеки ден.

-  РЗИ е част от свързана верига от доста институции, обединени в една дейност ...

-  Работата ни е свързана с много държавни институции и тази верига трябва да работи по-стиковано.

-  Проверките са една огромна част от дейността на институцията, която ръководите

-  Да. Едни от най-важните проверки, които се правят са тези на качесвото на водата. Ежедневно се правят много проби на водите, по искане на различни собственици на водоизточници. Сега към това се прибавиха и басейните, което е нормално за летния период. Десетки са проверките за спазването на наредбата за тютюнопушенето. Тук има известни трудности с подаването на сигнали – сигналът се подаде, но когато наши специалисти отидат на място, вече не се пуши. Преди време имаше проверки извън работно време – но те бяха премахнати. РЗИ-Перник води много активна кампания против тютюнопушенето. Още няколко дни върви тазгодишната кампания по повод 31 май. Прави ми добро впечатление, че гражданите имат навика да подават сигнали. Доверяват ни се – институцията има авторитет. Но за да работиш качествено, трябва да има ресурс. Умерен оптимист съм, че ще успеем да подпълним бройката специалисти, които са ни нужни. Близостта до София е нож с две остриета. 62 длъжности са утвърдени за РЗИ Перник от Министерството на здравеопазването. От тези 62-56 са заети, което е една много добра заетост. Но винаги има какво още да се желае . Още съм в началото на работата си тук и разбира се много още неща обмислям и ще направя във времето.

-  Свикнахте ли с Перник?

-  Много приятно съм изненадан и от хората и от града. Служителите на РЗИ изпълняват съвестно задълженията си. Областта е много красива , невероятна красота.  За жалост обезлюдяването и разрухата я има, както навсякъде. Радва ме все пак, че има амбициозни и инициативни хора, които създават работни места и развиват все повече дейности. Всичко това дава оптимизъм. 

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени