Нови спирки на градския транспорт ще има в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 221 | Брой коментари 0
11:26 11.04.2019

Община Перник е обявила на 29 януари обществена поръчка с предмет "Изработване на автобусни спирки в град Перник". Обявлението и решението за откриване на процедурата са публикувани на в Профила на купувача на интернет страницата на Общината и в Агенцията за обществени поръчки. Това съобщи кметът Вяра Церовска в отговор на питане от страна на общинския съветник от ГЕРБ-Перник Андрей Павлов по време на редовно заседание на местния законодателен орган. По думите й, на 26 март в заседателната зала на общинската администрация са отворени ценовите оферти на допуснатите участници.

"След избора на изпълнител и изпълнението на договора за възлагане на обществена поръчка, Община Перник ще проведе тръжна процедура за отдаване под наем на автобусните спирки от градския транспорт", посочи градоначалникът.

Относно друго питане на общински съветник във връзка с "Разработване на програма за качеството на атмосферния въздух на община Перник 2017-2021" кметът информира, че към настоящият момент се актуализира програмата за управление на КАВ. Проектът има за цел разработване на комплексна програма за намаляване нивата на замърсителите на фини прахови частици 10, 2.5, повърхностно активни вещества и серен диоксид и достигане на съответните норми на КАВ на община Перник.

"Към настоящият момент се очаква становище от МОСВ, след което ще бъдат нанесени окончателните корекции на проекта и ще бъде обявено обществено обсъждане", заяви Вяра Церовска и допълни, че ще бъде внесен за одобрение в Общинския съвет.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени