Нови камери на КАТ ще ловят до трима нарушители едновременно

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 348 | Брой коментари 0
11:47 14.03.2018

КАТ внедри нови преносими камери, следящи за високата скорост, всяка от които струва 30 000 евро. Камерите вече са на пътя, предаде bTV.

Едно от най-големите им предимства е, че работят в няколко ленти и може да заснемат едновременно по двама или трима нарушители.

"Досега снимките с повече от един автомобил ги смятахме за невалидни, тъй като не можехме да докажем кой от тях е с превишена скорост", обясни пред bTV Росен Рапчев, началник сектор "Контрол на пътното движение" към Главна дирекция "Национална полиция". По думите му за миналата година от стационарни и мобилни камери са заснети общо 490 000 нарушения. От тях близо 97 000 са били невалидни, защото КАТ не е могла да установи кой автомобил е нарушителят.

Новите камери работят отлично при дъжд и сняг и разпознават както български, така и чужди регистрационните номера. Много по-лесна е последващата обработка на нарушенията.

Устройствата може да бъдат монтирани както отстрани на пътя, така и на мостове. Всяко от тях работи минимум 5 часа. След приключване на работата чрез инсталирана вътре сим карта данните се изпращат в централната база данни в МВР. "Няма възможност за манипулация, полицаят не сваля ръчно нарушенията, те се изпращат автоматично", допълни Рапчев.

Новите камери няма да могат да се засичат от антирадарите, уверяват още от полицията.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени