Coca Cola

Нови екзотични животни вече са част от зоокъта в село Лесковец. Място, което се радва на интерес от малки и големи!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.08.2019 | Прочитания 1763 | Брой коментари 0
15:38 27.08.2019

Много екзотика и красота има в зоокъта в село Лесковец. Там вече живеят чифт Черни Короновани жерави.

Единствените черни в България. Коронованият жерав е немигрираща птица от семейство Жеравови, като може да бъде сив и черен коронован жерав.

На височина достига до 1 м., тегло около 3,5 кг. На главата си има златиста коронка от удължени твърди пера.И от там идва и името й. Красива и екзотична птица, национален символ на Уганда. Изобразена на герба и флага на източноафриканската страна.

Освен тях на голям интерес се радва и новото кенгуру, което е чисто бяло, албинос.

Албиносите са рядкост при животните, защото в дивата природа се отличават и трудно оцеляват.

Зоокъта, от скоро е отворен за посетители, но се радва на голям интерес от страна на децата и родителите.Зоокът "Алис" се намира в село Лесковец, на около 14 км. от гр. Перник. На тихо и спокойно място в края на селото, близо до борова гора.

В него живеят двойка лопатари и двойка муфлони. Има също много видове фазани, пауни, нанду, черни лебеди, пони и екзотичните за всички посетителите Алпака. Има също и кенгуру, кокошеви гъски и още много други видове птици. Има голям двор с детски кът с къщичка с пързалка, люлки и пясъчник. Отворено е всеки ден от 10:00 до 19:00, срещу вход. Всички посетители могат освен да видят животните да ги пипнат и погалят.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени