Нови два случая на туберкулоза в Перник за миналата седмица

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 513 | Брой коментари 0
08:15 02.08.2018

Леко увеличение на болните от заразни заболявания установи Регионалната здравна инспекция  в региона през изминалата седмица. Регистрираните случаи са 9, при 2 за предходната седмица.

Незначително е увеличението на болните от остри респираторни заболявания- 16, при 15 за предходната седмица.

Регистрирани са 2 случая на болни от туберкулоза, при 1 за предходната седмица. Болните са от Перник.

През този период са установени и 3 заболели от варицела, при нито един установен болен през предходната седмица. Болните са двама от Трън и един от Брезник.

Традиционно през летните месеци се наблюдава увеличение на болните от чревни инфекции. Регистрираните случаи през изминалата седмица са 4 болни от ентероколит. От тях 3 са от Перник и 1 от село Калотинци.

През миналата седмица здравните инспектори са извършили 188 проверки, от които 35 са свързани със спазването на забраната за тютюнопушене в заведения за обществено хранене.

РЗИ продължава ежедневния мониторинг на питейните води в областта. Взети са 283 проби от питейната вода в различни населени места, за да се установи дали подаваната вода за питейно-битови нужди отговаря на изискванията на Наредба №9.

Освен това да взети и 100 проби от въздуха, за да се установи дали наличието на фини прахови частици е в границите на допустимите норми.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени