Новата телефонна линия за Covid ваксините е затрупана от обаждания

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 117 | Брой коментари 0
08:17 25.11.2021

Новата телефонна линия, на която се дава информация за Covid ваксините, е затрупана от обаждания. Това е причината, поради която е необходимо да се изчаква по-продължително време.

Телефонна линия за ваксините работи от вчера

 „Ние сме тука пет човека и не можем да си вдигнем главата от обаждания. Много голям интерес има наистина“, обясни служителка.

Обажданията през деня се приемат от два екипа - от 9.00 до 13.00 часа и от 13.00 до 17.00 часа, като телефонът работи без обедна почивка. Този мултидисциплинарен екип включва двама лекари, специализант, психолог, медицински лаборант, и лице, което отговаря на техническите въпроси.

Хората питат за евентуални странични реакции от ваксините - алергични реакции, приложение при автоимунни заболявания. Запитванията са от много широк спектър, като например начинът на издаване на сертификати с изследванията за антитела и лабораториите, които ги извършват.

Целта на новата телефона линия за ваксините срещу Covid-19 е гражданите да получават научнообоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания и бременност./БНР

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени