Lotus homes

Нова точка на напрежение в Пернишко! Батановчани готвят блокада на жп линията!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1279 | Брой коментари 0
08:40 14.12.2019

Повече от месец Перник е в центъра на новинарския поток. С водната криза. В Батановци освен с липсата на вода има и друг проблем – опасността да бъде отрязана възможността на хората да ползват жп транспорт! И затова  назрява нов протест – батановчани са категорични, че ще блокират жп линията, ако остане решението на БДЖ да спре два влака през града. Един в сутрешните и един в следобедните часове. Влакове, на които огромна част от хората в града разчитат и това ще им усложни много ежедневието. Със спирането на влаковете има реална възможност гарата в Батановци да изчезне и да остане само като спирка на картата.

Напомняме, че подобен казус се решаваше отново преди месеци. Напрежението се тушира и всички останаха с впечатлението, че битката с БДЖ е спечелена от хората.
„Категорични сме, че няма да оставим нещата така. Имаме подкрепата на хората. Преди време бяхме излъгани от предишния областен управител Ирена Соколова и министър Желязков. Трябвало е да има обществено обсъждане на новата схема и да се дадат мнения. „ – твърдят от инициативния граждански комитет, чиито председател е Милослав Милчев.

В отвореното писмо до институциите се казва:

Преди броени месеци,град Батановци за пореден път в демократичната мъгла на прехода,стана жертва на недомислие и некомпетентност от държавните институции.Тогава (септември) от графика на пътуващите пътнически превози,бе изваден като гара за спиране (БВ5621 и БВ5622) нашият град.Учредихме граждански протестен комитет и събрахме 326 подписа на пътуващи граждани.Отнесохме подписката до обл.уоравител(тогава Ирена Соколова),тя откликна и след разговори с хората от които зависи,проблема бе решен.Сега три месеца по-късно служители на БДЖ ни уведомиха за нова заповед с ново разписание (от 15 декември влиза в сила) където проблема от септември грее със страшна сила!

Батановци в годините на "преход" стана жертва на много несправедливости,закриха циментов завод (грешно решение),закопаха спорта и културата! Сега закривайки постепенно градската гара,вече сме лишени и от нормален вариант за пътуване до други градове за работа и други приятни преживявания! Моля обърнете внимание и направете така че БВ 5621 и БВ 5622 да спират на нашата гара! В противен случай сме твърдо решени,естествено със законни мерки,да изпробваме "вашият гръб",за неговата устойчивост на демократичен протест!”.

До 20 декември ще се изчака някакво решение, след това се минава в ефективни протестни действия

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени