Нова детска площадка изграждат в кв. "Изток"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 443 | Брой коментари 0
14:07 04.10.2018

Започна изграждането на пета детска площадка в пернишкия кв. „Изток". Финансирането й е заложено в поименния списък на капиталовите разходи за 2018 година на Община Перник. Новото съоръжение се намира на ул. „Рашо Димитров" при бл.78. До момента на територията на най-големия пернишки квартал са изградени три спортни площадки и един стрийт фитнес, разположен до Езиковата гимназия.

„Детските площадки са разпределени равномерно във всички точки на кв. „Изток", за да могат повече дечица да си играят.  Сигурен съм, че най-малките перничанчета  заедно с техните родители ще се забавляват истински и ще имат незабравими мигове на тези места", коментира. кметът на Кметство „Изток" инж. Емил Костадинов.

Той посочи, че на новото детско пространство ще бъдат извършени основни ремонтни дейности, ще бъдат поставени специални съоръжения,  пейки, кошчета за битови отпадъци и ограда, както и ударопоглъщаща настилка.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени