mycomputer.BG

Нов шанс за безработните в Пернишко

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 493 | Брой коментари 0
09:43 19.06.2020

 

157 безработни лица ще бъдат включени в обучения по проекти на социалните партньори, съобщават от бюрото по труда в Перник

Приоритетно в обучения ще се включват безработни лица до 29 или над 50 години,  с ниско образование, без професионална квалификация или с нетърсена на пазара на труда такава, неактивни лица желаещи да работят в т.ч. обезкуражени лица.

Към тях ще се прилага комплексен подход, включващ последователно предоставяне на обучения, стажуване и заетост за период от най-малко 3 месеца на първичния пазар на труда или на субсидирани от държавния бюджет работни места.

Проектите на социалните партньори, които се изпълняват в Област Перник през 2020 г., са:

ПРОЕКТ „РАЗВИТИЕ НА РАБОТНАТА СИЛА” на БСК ще даде възможност на 117 безработни лица да придобият професионална квалификация по 4 различни професии в Общините Перник, Радомир и Брезник, като на част от успешно завършилите ще бъде осигурена заетост по придобитата от обученията професия. Професиите по които ще се провежда обучение са „Оперативен счетоводител“, „Шивач“, „Оператор на компютър“ и „Помощник възпитател“.

ПРОЕКТ „ПРОСПЕРИТЕТ” на ССИ ще даде възможност на 40 безработни лица да преминат обучение по ключова компетентност и професионално обучение по професия „Помощник в строителството“, като на част от успешно завършилите ще бъде осигурена заетост по придобитата от обучението професия.

За обученията могат да кандидатстват и нерегистрирани в Бюрото по труда лица, които не работят и не учат. Тези лица могат да подадат заявление за включване в обучение, след като се регистрират в дирекция „Бюро по труда” в гр. Перник или във филиалите към нея.

Подробна информация може да получите в Дирекция “Бюро по труда” - Перник и филиалите в Радомир, Брезник и Трън.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени