Нов сайт информира за „Работа в България”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 282 | Брой коментари 0
07:45 03.02.2020

Вече е достъпна новата интернет страница на EURES мрежата за европейска трудова мобилност в България, която е част от Агенцията по заетостта, съобщиха от институцията. Една от новите рубрики на сайта, насочена както към чужденци, така и към български граждани зад граница, желаещи да се завърнат в родината, е „Работа в България”. На нея ще се публикуват актуални възможности за започване на работа в страната, както и полезна информация за условията на живот и труд у нас.

На новосъздадения сайт българските и чуждестранните работодатели вече могат да се регистрират сами и самостоятелно да публикуват работните си места по предварително зададен формуляр. Администраторите на сайта, след преглед, одобряват или отхвърлят направените регистрации или работни места, в зависимост от това дали условията на труд съответстват на законодателството на държавата по месторабота.

Търсещите работа хора също се регистрират свободно, но вече имат възможността да създават автобиография в самия сайт и директно да кандидатстват по обявените работни места. В рубриката „Условия на живот и труд” те могат да се запознаят с особеностите на работа в различните държави от EURES мрежата, а при необходимост и да поискат информация от EURES съветниците, чиито координати са публикувани в рубриката. Сред новите функции, които предлага страницата, е и възможността процесът по кандидатстване да се извършва в реално време, като работодателят вижда подадените автобиографии по конкретно работно място в профила си в сайта. В рубриката „Събития” пък ще може да бъде получена информация за предстоящи мероприятия, организирани или подкрепени от Агенцията по заетостта и EURES мрежата, като посетители и работодатели вече могат директно да заявят участието си през страницата./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени