mycomputer.BG

Нов младежки център ще се изгражда в Перник, вече има подписан договор!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.10.2020 | Прочитания 334 | Брой коментари 0
17:56 20.10.2020

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи на представители на общините Перник, Габрово, Монтана и Бургас  подписани договори за изграждане на младежки центрове на тяхна територия.

За създаването им ще бъдат осигурени близо 16 000 000 лева. Средствата се отпускат по управляваната от МОН програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, която е съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Според министър Вълчев реализацията на проектите ще подобри цялостния облик на районите, а центровете имат възможност да се превърнат в привлекателни места както за младите хора, така и за останалите граждани.

Предвидено е всяка от общините да получи по близо 4 000 000 лева, като 60% от тези средства са предназначени за изграждане на инфраструктурата на центровете. Останалата част ще бъдат насочени за развитието на цялостната им дейност.

Чрез създаването на структурите ще бъде осигурена подкрепа и подобряване на благосъстоянието на младите хора на възраст между 15-29 г. Младежите ще могат да участват в различни образователни, културни и граждански инициативи, чрез които да придобиват нови знания и умения. Те ще имат възможност да се включват в съвместни практики за обмяна на опит с младежи от други страни. В центровете ще се реализират дейности за реинтеграция на отпадналите и застрашени от отпадане от образователната система.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени