Нов екокът радва децата на 15-та детска градина "Райна Княгиня"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 309 | Брой коментари 0
16:59 10.10.2019

Нов екокът е изграден в двора на 15-та детска градина „Райна Княгиня" в Перник. Засадена е зеленчукова градина, в която възпитаниците на детското заведение ще отглеждат билки, подправки и зеленчуци, оформена е и градинка с цветя. Новите придобивки са по реализиран проект „С природата в тандем- екокът ще създадем" по програма ПУДООС, чиято цел е да се постави началото на екосъобразно поведение у децата, каза директорът на детската градина Кремена Михайлова. В рамките на проекта е обособен и кът с нови съоръжения за игра,  с масичка и пейки, поставена е кофа, където да се събират отпадъци и е направена къщичка за птици.

Днес Временно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева откри новосъздаденият екокът и разгледа подредената по повод откриването изложба с творби на децата. Ковачева поздрави колектива на детската градина с успешната реализация на проекта. Тя подчерта, че направеното от тях е пример за това как чрез екологично възпитание у децата ще се създаде позитивно отношение към природата.

В детска градина "Райна Княгиня" и двата й филиала- в квартал "Калкас" и село Мещица се обучават 183 деца на възраст от 3 до 7 години.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени