Нов детски кът и зеленчукова градина имат вече малчуганите от ДГ "Пролет"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 950 | Брой коментари 0
13:00 13.10.2017

Прекрасен детски кът и пъстра зеленчукова градина греят в двора на ДГ „Пролет" в  Перник. Красивите съоръжения са реализирани по програма ПУДООС и днес бяха официално представени пред кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния  заместник Севделина Ковачева.

С много песни, музика и танци малките палавници зарадваха гостите и родителите. Всички останаха впечатлени от тяхното невероятно изпълнение на песента „Перник", под вещото ръководство на младия преподавател Виктор Томанов.

Талантът на децата впечатли и кметът Вяра Церовска, която пожела с това прекрасно изпълнение да започне и празникът на  Перник – 19 октомври.

„Благодаря на директора на градината затова, което се случва тук. За усилията, които се полагат, за да бъдат активни децата  и да познават живота , да обичат природата и  да се грижат за нея. Благодаря и на родителите за подкрепата, която оказват", сподели с вълнение кметът.

Малките палавници се похвалиха и с реколтата, която са изкарали от пъстрата градина и  подариха бурканче  с туршия на кмета.

„Голяма гордост за всички нас е зеленчуковата градина,  за която децата се грижеха и произведоха зеленчуци, билки и цветя. Те сами засадиха всяко семенце и стръкче и се грижеха за тях. Прибраха продукцията и я реализирахме във вид на туршии  и низи", похвали се директорът на детското заведение Даниела Йорданова и допълни, че стойността на проекта е 4 600 лв.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени