Coca Cola

Носещи колони повредил пожарът на магистрала "Струма", поне месец ще продължи ремонта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 300 | Брой коментари 0
14:26 16.08.2019

Няколко носещи колони по трасето на автомагистрала "Струма" са сериозно повредени от пожара, избухнал в участъка край Дупница преди дни. АПИ започна огледи на щетите, а магистралата в този район може би ще остане затворена поне месец, докато се направят всички необходими експертизи, оценки на щети и възстановителни ремонти.

Депо за леснозапалими отпадъци, струпани под мост на магистралата, пламна във вторник. Едва тогава стана ясно, че отпадъците са били складирани незаконно там. АПИ разпореди проверки в цялата страна за други такива нарушения.

Минимум 2-3 седмици ще отнеме възстановяването на движението по магистралата в платното за София, коментира  инж. Иван Досев, член на . За нормализиране на трафика в посока Кулата обаче ще е необходимо повече време, тъй като колоните, ригелите, гредите и отводнителите в тази част от моста са засегнати много по-сериозно от пожара, каза инж. Досев пред медии, като се позова на предварителните разчети на експертите, извършили оглед на съоръжението.

Заради пожара и нанесените щети продължава да е ограничено преминаването в близо 10-километров участък от АМ „Струма“ - между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“, като в останалата част от автомагистралата движението се извършва без ограничения. В отсечката засегната от пожара трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

При възстановяването на движението в платното за София ще бъде създадена необходимата организация за улеснение на трафика. В дните с интензивно движение - петък и събота, в участъка от АМ „Струма“ ще преминава трафикът за Кулата, а пътуващите за София ще ползват първокласния път Е-79. В неделя и понеделник в отсечката от автомагистралата ще преминава трафикът в посока София, а всички пътуващи за Кулата ще се насочват към Е-79.

Ремонтът на повредения от пламъците участък ще бъде поет финансово от АПИ, но след като е ясна сметката, ще се предяви и иск към собственика на предприятието, направил сметището под моста, допълни той.

 Инж. Досев посочи, че и при изграждането на съоръжението от автомагистралата се е налагало строителят да почиства за своя сметка същия терен, за да се освобождава място, тъй като неправомерно са били депонирани отпадъци./ manager.bg             

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени