Нощни птици срещу ранобудници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 740 | Брой коментари 0
09:55 28.03.2013

Хората, които си лягат по-късно вечер печелят повече пари от останалите, установиха испански учени. За сметка на това, ранобудниците ги изпреварват по резултати в училищната и академичната среда.

Тъй като училищната програма не е пригодена за будуващите нощем, те се справят значително по-зле на изпити и тренинги, но на по-късен етап от живота изпреварват останалите в работната среда.

Това се дължи на факта, че според изследването „совите” проявяват по-добри възможности в концептуалното и аналитичното мислене. Тези умения от своя страна са неразривно свързани с иновативното мислене, с по-престижните професии и съответно с по-доброто заплащане, отчитат експертите.

Изследванията сочат, че повечето „нощни птици” са хора на изкуството – поети, писатели, художници и изобретатели – професии, характерни за креативните и екстровертни личности. От друга страна ранобудниците са практични, аналитични, изпълнителnи – най-често от тях излизат чудесни държавни чиновници и отлични служители.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени