Номинират Цветана Манова за почетен гражданин на Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 209 | Брой коментари 0
12:42 27.01.2021

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник подкрепят номинацията на етнолога Цветана Манова да бъде удостоена със званието "Почетен гражданин на Перник", съобщават от пресцентъра на партията.

 На заседание на групата това решение беше взето единодушно, съобщи председателят Денислав Захариев. Цветана Манова повече от 40 години работи в Регионалния исторически музей - Перник, като изучава традиционната култура в региона и има значим принос в нейното документиране, съхраняване и популяризиране. Името на Манова се свързва с емблемата и гордостта на нашия край - обичаят Сурова и Международният фестивал на маскарадните игри. Тя е неизменен член на журито на фестивала и активен участник в подготовката на кандидатурата на Сурова, обявен от ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството. Отчитайки огромните заслуги на Манова и нейната отдаденост за съхраняване и популяризиране на автентичната култура на нашия край, групата съветници от ГЕРБ подкрепят номинацията й за "Почетен гражданин на Перник" да бъде гласувана на тържествената сесия по повод Деня на град Перник - 19 октомври.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени