НОИ преизчисли служебно пенсиите на част от работещите пенсионери

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 230 | Брой коментари 0
07:04 15.06.2020

Заради пандемията Националният осигурителен институт преизчисли служебно пенсиите на част от работещите пенсионери. Това се случи, без да се налага хората да подават заявление в Института, информира bTV.

Около 262 000 хил. пенсии подлежат на подобно служебно преизчисление, тъй като хората са продължили да работят и да се осигуряват и след като са се пенсионирали.

Увеличението се прави към април със стажа натрупан дотогава. Заради процедурни особености около половината от хората го получиха с пенсията за юни. Друга част ще го получат през юли, а трета - през август. Без значение обаче в коя група ще попадне работещият пенсионер, той ще си получи всичко, което му се дължи като увеличение от април насам.

Хората, които са подали заявление, че искат служебно всяка година да им се презичислява пенсията, не попадат в настоящия обхват на сметки. Те са около 90 000 души и ще си получат ръста спрямо месеца на подаване на заявлението.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени