mycomputer.BG

НОИ хваща фалшиви болнични по летищата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 435 | Брой коментари 0
14:32 28.11.2019

Националният осигурителен институт успява да залови хора в болничен, докато напускат страната. При получен сигнал, че даден човек, вместо да спазва режима на болничния си лист, планира полет, от института изискват справка от летището.

При установяване на нарушение болничният се анулира, разясниха от НОИ пред вестник „Монитор“ един от методите си за разкриване на фалшиви болнични листове.

Сред спипаните по този начин е жена с болничен за тежко заболяване, която обаче вместо да се лекува вкъщи, отишла да работи в Испания. От осигурителния институт веднага извършили проверка, при която „болната“ не била открита нито в дома си, нито на работното място.

Справка в Гранична полиция показала, че същата жена е напуснала страната на 11 май през ГКПП Калотина и се е върнала през летище София на 18 юли. Съвместната работа на НОИ и летищата е достатъчно работещ метод за ограничаване на злоупотребите, коментира пред „Монитор“ Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени