mycomputer.BG

Нинова в действие: БСП пак се разграничи от кмета си в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 893 | Брой коментари 0
09:23 21.12.2020

Партийното ръководство на левицата продължава с атаките срещу кмета на Перник Станислав Владимиров.Вчера бе огласен пореден критичен документ. Този път той е заради увеличаване на такса смет в села от Пернишкия регион.

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от поредното решение на Станислав Владимиров, което е в противоречие със социалната политика на Партията и предизборната платформа за местни избори. Каквото от БСП се обещава в опозиция, трябва да се изпълнява и в управление", посочват от ИБ.

Според социалистите по предложение "на кмета е увеличена такса смет в селата от 2.5 промила на 19.6, което представлява близо 800 процента". "За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6.5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците", заявяват от червеното ръководство.

Според него "подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали - за  социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се. Категорично се разграничаваме от тях и настояваме решението да бъде преразгледано".

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени