Николай Слатински: 94% българи храним 6% хрантутници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 784 | Брой коментари 0
09:53 17.04.2017

Има нещо знаково и знаменателно, нещо като символ и метафора на целия Преход и на цялостното постпреходно статукво в това, че връхлитащото ни управление търси трескаво ресурси преди всичко и най-вече из заделяните пари за инвалиди и болни, социално слаби и бедни, нещастни и неудачни хорица, а не в ограничаването на корупцията, а не във възпирането на контрабандата, а не в оптимизирането на администрацията и спирането на свръхпроизводството на нови и нови структури в нея, и особено не в принуждаването на олигархията да намали своята ненаситна алчност и безпощадна хищност при изсмукването на обществените финанси, не в доказването на законността на придобитото от нея имущество, не в отделянето й от държавата и спасяването по този начин на остатъците от държавност!

Веднага се вижда на кого служи властта у нас, която и да е власт. Богатият - богат, открадналият - откраднал, спечелилият - спечелил, победилият - победил, а битите, унижените, злощастните и слабите - за тях говори продължението на въпросната поговорка.

Знам, че звучи малко сиромахомилско, но понеже социалният президент Първанов през първия мандат нямаше секретари по здравеопазването и образованието (но имаше трима външнополитически секретари, плюс един по националната отбрана, още един по военната сигурност и моя милост по националната сигурност), то в неговата администрация национална сигурност бе всичко, с което никой друг не искаше да се занимава.

 И затова се занимавах аз - онкоболни, хора с увреждания, бедни, болни и нещастни човешки същества. И знам как живеят те. Затова всичко в мен се обръща, когато разбирам, че отново те са виновниците за продънените бюджети и сметките без кръчмар на властта. Само те и никой друг.

 А най-вече не е виновна олигархията. И никога няма да се посегне на горните 6% от обществото ни - само 6% или цели 6%, които останалите 94% хрантутим. Защото така ни се пада...

 Николай Слатински, Фейсбук

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени