mycomputer.BG

Ники Кънчев с поредна кауза за пернишко дете! Да помогнем на 5-годишния Ради!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 5071 | Брой коментари 0
09:34 09.07.2021

Петгодишният Радослав Радославов Иванов от Студена е диагностициран с детски аутизъм. За премеждията в ежедневието му, надеждите за лечение и вярата в добротата на хората разказват майка му Габриела и съпругът ѝ Георги в ефира на рубриката "Чуй доброто" на "Ники Кънчев Шоу".

Ники специално покани семейството и малкият юнак за да запознае широката аудитория на националното Дарик радио с неволите им. Радо не говори, слабо комуникира, бързо се отегчава от играчки и игри, става агресивен на моменти, удря си дори главата в остри предмети и стени, става опасен и за другите и за себе си. Родители му са пробвали с няколко детски градини, но Радо не се вписва сред останалите деца. 

"Пробвахме всичко, през което може да мине едно такова дете-психиатри, логопед, невролог, психолог, ерготерапевт, лечение с пробиотици и антихистаминови диети, обяснява майка му Габи. Ради продължава постоянно да се хапе и удря, няма ден, в който да не изпада в кризи.

Надеждата за връщане към нормалността носи вливането на стволови клетки. "От човек на човек открихме болница в Турция, която предлага вливане на стволови клетки. Идеята на процедурата е да "отвори" мозъка на Ради и да задейства физическото му развитие по нов път чрез новите клетки", коментират Габи и Георги. Детето е с издаден ТЕЛК и със 100% инвалидност с чужда помощ, не може да се храни само или да говори, не обича да е сред връстници, няма чувство за самосъхранение.

Общата цена на процедурите в Турция е 45 000 лв. Семейството е събрало малко повече от половината, но първата вливка е предвидена за 2-5 август тази година. "Слабо вероятно е от кутии да съберем 20 000 лева", затова ще продължим със събирането и ще поискаме нови дати за преливките - заяви Георги.

Надеждата носят дарителите! Надеждата е в нашите ръце! В ръцете на хората!

Моля посетете Фейсбук страницата "Да помогнем на Ради"  Да помогнем на Ради, където са посочени всички начини да помогнете на малкия перничанин.

Организират се различни благотворителни базари, на които Габи продава дарени играчки, сложени са кутии за дарения в Перник, Радомир, Студена, Даскалово и София. "Борбата е за левче, не за 100 или 5 лева-колкото се съберат", обобщават гостите.

Да подарим щасливо детство на Ради! Всеки, който желае да ни подкрепи, може да го направи на банкова сметка:I

BAN:BG89BPBI79471062598901

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Габриела Велизарова Георгиева

Основание: В полза на Радослав Радославов

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени