Back to school2

Нерви, главоболие, безсъние... Какво ни носят магнитните бури?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 349 | Брой коментари 0
10:19 01.02.2019

Вероятно повечето от хората са минавали през ситуация на дискомфорт и неразположение, без да имат ясна прeдстава защо. Невидимият причинител може да бъде свързан със слънчевите магнитни бури, които според учени могат да разклатят сериозно физическото и психическото ни здраве. На 1 и 2 февруари се очаква пик именно на смущенията на магнитното поле.

"Когато се регистрират слънчевите изригвания, магнитните колебания достигат Земята след 12-14 часа. Дълги години наблюдавам какви промени има от тези изригвания върху психиката и тялото на хората. Може да се очакват проблеми със съня и леко главоболие. Всекидневните нерви и забързаното ежедневие също водят до тези симптоми. Магнитните колебания вървят ръка за ръка с труден сън с много събуждания и ярки сънища", отбеляза психиатърът д-р Веселин Герев.

В студиото на "България сутрин" той посочи, че в такъв период дори механичните неща, които върши човек, започват да са му малко по-трудни.

"Хората със сърдечносъдови проблеми ще усетят тези магнитни бури по-изразено. Единственият начин да избегнем тези магнитни е да пребиваваме на закрито. Хората, които страдат от депресия, се чувстват по-добре по време на тези изригвания. Най-много да имаме проблеми 2-3 дни – ще го преживеем. Но тези симптоми траят 2-3 дни и не повече. Ако продължават, причината е някъде другаде", подчерта медикът пред Bulgaria ON AIR./Днес бг

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени