Непушачи ще получават по 6 допълнителни дни към годишния си отпуск

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1188 | Брой коментари 0
07:03 13.11.2017

Японска компания обяви, че добавя по 6 дни платен отпуск на всички свои служители непушачи. Причината били дългите цигарени паузи на техните колеги, които според директора на фирмата Такао Асука, трябвало някак да бъдат компенсирани, съобщава британското издание “Телеграф”.

Мярката е въведена през септември, като от компанията съобщават, че от новия бонус до момента са се възползвали над 30 души, а промяната е стимулирала други четирима да откажат цигарите. Японската маркетинг компания „Пиала” е разположена на 29-ия етаж в офис сграда в Токио. Затова на всеки, който иска да пуши, му се налага да слезе до приземния етаж, а всяка от цигарените почивки продължава поне по 15 минути.

Това довело до оплаквания от останалите колеги, разказва говорителят на компанията Хиротака Матушима: „Един от служителите ни – непушачи, пусна в кутията ни за предложения оплакване, че почивките за пушене създават проблеми. Нашият директор видя коментара и се съгласи. Затова непушачите получиха допълнителен отпуск като компенсация.” Въведената промяна гласи, че всеки, който не ползва почивки за цигари, получава допълнителни 6 дни към годишния си отпуск.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени