mycomputer.BG

Нека засадим Коледна гора в Перник! Ето къде и как!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 257 | Брой коментари 0
07:51 03.01.2020

Сдружение „Дишай Перник”  излезе с предложение хората от града,които са украсили домовете си с живи коледни елхи. Ако няма къде да я сложите след празниците – засадете я в градския парк.

„Ние от Сдружение “Дишай, Перник” с помощта на Община Перник и ландшафтния архитект на общината избрахме място, на което вашите Коледни елхи могат да продължат да живеят. Мястото, определено за пернишката коледна гора, е непосредствено до фитнес уредите и под пътя, водещ към ОДК Перник „ – пишат екозащитниците

Как да подготвим дръвчето за засаждане?

Престоят на топло в дома ви представлява стрес за дръвчето. Трябва да престои възможно най-малко време в дома ви. Препоръчваме следните стъпки:

Дръвчето трябва да напусне дома ви възможно най-скоро и да престои минимум 2 седмици в кашпата си, преди засаждане. Ако разполагате с неотопляемо помещение, можете да го поставите там за 1-2 седмици, след това да го изнесете навън за още 1-2 седмици преди засаждане. Добре е да бъде частично студоизолирано (но с достъп до светлина) с найлон, картон или друга материя в първите няколко дни, след като е вече навън. Идеалният вариант е да престои навън до месец март, когато е най-подходящо за засаждането му. През цялото това време дръвчето изисква редовно поливане.

 Изкопайте дупка, която да бъде два пъти по-голяма от кашпата/кореновата бала. Разрохкайте пръстта (ако не е замръзнала).

 Поставете дръвчето добре изправено заедно с почвата от кашпата в предварително изкопаната дупка и допълнете празното пространство с разрохканата пръст или ако разполагате с компост/тор. Трябва да поставите дръвчето на същото равнище спрямо земята, което е имало до сега в кашпата си.

 Тъпчете здраво рохкавата пръст, за да се премахнат въздушните ямки от кореновата система и да се получи добра спойка. Оформете кладенче.

 Полейте обилно (10-30 литра вода).

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени