mycomputer.BG

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит вече е Почетен гражданин на Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 362 | Брой коментари 0
15:36 19.10.2019

С подобаващи тържества и церемонии бе отбелязан Денят на град Перник - 19 октомври.

В празничния ден се проведе извънредна сесия на Общински съвет, на която присъстваха областния управител Ирена Соколова, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, духовници, общински съветници и други официални лица.

На тържественото заседание със званието „Почетен гражданин на Перник" бяха удостоени Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит и спортистката - носителка на много награди от европейски и световни първенства по кикбокс и таекуондо - Василена Йорданова.

Те получиха отличията и придружаващите ги символи на общината лично от председателя на Общинския съвет.

Специални слова по повод събитието отправиха телевизионния водещ Бойко Василев, родом от Перник и почетният гражданин – писателят Антон Дончев.

Те акцентираха върху силния дух на перничани, върху достойните исторически личности родени по тези земи, върху потребността от духовната връзка между нас и Бог в днешното битие.

Припомняме, че Инициативен комитет, съставен от именити перничани, видни общественици, духовни водачи, партийни лидери и оглавяван от областния управител Ирена Соколова, както и подкрепен от широка гражданска подписка, предложи Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит да бъде удостоен с почетния знак „Почетен гражданин на Перник".

В мотивите за предложението се посочва, че така се продължава традицията кръглите годишнини от обявяването на Перник за град  да бъдат увенчавани и с духовни достижения. През годините Негово Светейшество спомага за възраждането на десетки църкви и манастири в Област Перник. Незаменима е пастирската му и духовна грижа към миряните от този регион

Церемонията продължи с общоградско шествие до площад "Св. Иван Рилски"

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени