Не се изключва и версия прилошаване на шофьора на автобуса - твърди прокурор

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 17.11.2017 | Прочитания 891 | Брой коментари 0
19:42 17.11.2017

Катастрофата край село Микре, при която загинаха девет души, а 17 са ранени, е между камион и автобус, а не между товарен автомобил и микробус, уточни днес на мястото на инцидента окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, цитиран от агенция "Фокус". Междувременно от Министерството на транспорта съобщиха, че разпоредена проверка е установила, че фирмата-собственик на автобуса не е подала заявка за случаен превоз, съгласно Наредба 33, за което санкцията е глоба в размер на 200 лв.

Шофьорът на автобуса, който също е починал, е 48-годишен и преди месец му е бил съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече от разрешеното, съобщиха още от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Проверени са били и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион и автобус. Те притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз. Фирмата собственик на камиона е "Камаджиев-Милк" ЕООД, а на автобуса -"ВИ-ЕМ" ЕООД. На "ВИ-ЕМ ЕООД" е правена комплексна проверка в края на 2016 г., при която не са били констатирани нарушения. одачите на камиона и на автобуса са притежавали всички необходими документи за упражняваната от тях професия - професионална компетентност и квалификации, психотест, стаж и др.

Към момента инспекторите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" все още нямат достъп до автобуса, за да установят редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други.

Не се изключва и версия прилошаване на водача

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков уточни, че според показанията на шофьора на камиона, автобусът внезапно е навлязъл в неговото платно. "Каква е причината за катастрофата на този етап не можем да кажем, тъй като вървят първите процесуално-следствени действия, извършва се оглед", коментира Вълков. Като възможност се разглежда и прилошаване, или здравословен проблем на водача на автобуса.

Директорът на главна дирекция Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски уточни, че автобусът е собственост на пернишка фирма, която извършва автобусни превози и разполага с още 15 такива такива превозни средства. По думите му фирмата-превозвач има редовно издаден лиценз за автобусни превози от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"./Дневник бг

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени