Не протест, а "гражданско присъствие" против "Топлофикация" имаше днес в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 05.10.2018 | Прочитания 705 | Брой коментари 0
12:57 05.10.2018

На пръсти се брояха хората, които днес се бяха събрали пред зала Панорама в опит да покажат, че са против политиката на „Топлофикация“ и по-специално против намерението там да се горят отпадъци. В залата по време на сесията също влязоха няколко човека, организирани от социалната мрежа. Силни сме в социалната мрежа, но не и извън нея - коментираха част от дошлите на сесията.

Днес изпълнителният директор на топлоснабдителното дружество в града инж.Любомир Спасов трябваше да отговори на съветниците дали „Топлофикация“ е готова за предстоящия отоплителен сезон. Спасов накратко обясни какви ремонти са извършени в летния период, какво е направено, за да се гарантира на перничани една добра услуга.

Валентин Пешев, който е основен „мотор“ на кампанията против „Топлофикация“ попита дали дружеството извършва мониторинг на изгорелите газове и дали има разрешение освен въглища да се горят и други горива.

Инж. Спасов отговори, че благодарение на устройство монтирано на комините в реално време може  да се видят стойностите на активните газове във въздуха. „Топлофикация“ гори само това, което и е разрешено с комплексното разрешително - въглища  газ. На дружеството не са налагани никакви санкции за нарушения на тази разпоредба.

Кметът Вяра Церовска от своя страна каза: "Във връзка с нарастващото напрежение и притесненията на перничани относно замърсяването на въздуха в града от „Топлофикация Перник“ сезирах всички компетентни органи и институции. В резултат на това бяха извършени обстойни проверки от РИОСВ - Перник. Те констатираха нерегламентирано изгаряне на отпадъци от "Хийт Енерджи" ЕООД, което е в нарушение на Закона."


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени