Не ни очаква промяна в Изборния кодекс

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 442 | Брой коментари 0
17:07 06.03.2013

Депутатите отказаха да се занимават с промени в Изборния кодекс, което предизвика остри реакции на множеството пред сградата на Народното събрание. Палатковият лагер е увеличил броя си и там вече са разположени седем палатки. Част от организаторите на протеста бяха приети от Цецка Цачева.

Едно от исканията на протестиращите е промяна в Изборния кодекс.  Предложението на независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов  за промени в кодекса също не беше одобрено. Според депутатите - и от ГЕРБ, и от опозицията, няма време за това в оставащите дни на парламента. Вчера президентът каза, че ще го разпусне вероятно на 13 март или дни след това.

Гумнеров се обърна към държавния глава с молба да разпусне парламента едва след като приеме промените в Изборния кодекс.

"Възмутени сме как нито една от партиите не можа да разбере, че дневният ред на обществото и дневният ред на партиите вече коренно се разминават", заяви депутатът и настоя идната седмица законопроектът да бъде вкаран в пленарна зала.

По-късно десетина от шестващите влязоха на среща с председателя на парламента Цецка Цачева, предадоха от„Фокус”.

Преди срещата те заявиха, че искат гарантирането на честни избори чрез максимална прозрачност за извършени разходи в предизборната кампания, разширяване на наблюдаването на цялостния изборен процес, включително възможността да бъдат извършени наблюдения на всички нива от граждански структури.

Мирослав Киряков от движение „Съединение” настоя в страната да се установи система от 3 партии – лява, дясна и центристка, а всички останали да се разпуснат.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени