mycomputer.BG

Назначиха психиатрична експертиза на майката на битото в Перник дете! Обвинена е в побой и изтезание

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 294 | Брой коментари 0
17:29 20.07.2020

 

Районна прокуратура – Перник е привлякла към наказателна отговорност майка на малолетно дете за побой и изтезание

Под ръководството на Районна прокуратура – Перник се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130 и по чл. 187 от НК.

В социалните мрежи бил разпространен видеоклип, в който се вижда и чува майка да нанася удари на малолетната си дъщеря.

За случая е бил подаден сигнал до органите на полицията. Наказателното производство е било образувано за причиняване на телесни повреди на малолетно лице в условията на домашно насилие. Било е установено, че пострадалото дете е на възраст две години и девет месеца

С оглед събраните до момента доказателства спрямо майката на детето – К.Н. (на 32 години), тя е привлечена в качеството на обвиняем.

По делото е било назначено извършването на експертиза от психиатър и психолог. Вещите лица са изразили становище за необходимост от провеждане на психолого-психиатрично изследване на обвиняемата в психиатрично заведение. Районна прокуратура – Перник е внесла в съда искане за прилагане на такава принудителна мярка, на основание чл. 70, ал. 1 от НПК.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени