Научен пробив: Откриха антитяло, което пази от заразяване с новия коронавирус

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 349 | Брой коментари 0
08:47 06.05.2020

 Експерти от Медицински център „Еразмус“ и компанията „Харбър БиоМед“ са идентифицирали специфично антитяло, което възпира вируса SARS да атакува човешките клетки. То оказва влияние и при развитието на новия Sars-CoV-2.

Откритието е от особено значение, тъй като с негова помощ могат да бъдат разработени нови лекарства и потенциална ваксина.

Тествайки своята колекция от антитела, учените установили едно единствено, което се закрепя за конкретна част от двата вируса и по този начин спира размножаването им.

„Антитялото, което сме използвали в това проучване е изцяло човешко, което намалява риска от потенциални странични ефекти при лечение с него“, коментира д-р Франк Гросвелд, автор на проучването.

Новото антитяло, обаче, е получено от „хуманизирани“ мишки – гризачи, които са били генетично модифицирани да съдържат човешки гени. Това позволява на учените да разработват човешки антитела без да ги тестват на хора./Фрог нюз

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени