Национални дни на кариерата

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 06.03.2013 | Прочитания 578 | Брой коментари 0
17:18 06.03.2013

„Национални дни на кариерата” е форум за студентски стаж и кариера, провеждан в големите университетски центрове в цялата страна.

Тази година форумът ще се проведе за 12-ти път. Събитието ще се състои в седем града: София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

  • София – 12 и 13 март, Национален дворец на културата, ет. 5 (схема);
  • Варна - 18 март, Фестивален и конгресен център;
  • Велико Търново – 20 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
  • Русе – 25 март, Русенски университет "Ангел Кънчев";
  • Свищов – 27 март, Стопанска Академия “Д.А. Ценов”;
  • Пловдив – 1 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
  • Бургас – 3 април, Бургаски свободен университет.

На Форума студентите имат възможност да изберат най-подходящата компания и длъжност за начало на своята професионална реализация. Нещо повече – преди и по време на Форума имат възможност да научат какви знания, умения и качества ще са им необходими, за да разгърнат потенциала си в правилна посока.

По време на семинарната програма, компании и организации ще представят своята дейност, продукти и атмосферата на работа в компанията чрез интересни презентации, уъркшопи и казуси.

Във времето преди „Национални дни на кариерата” ще бъдат организирани специализирани „работилници” (уъркшопи) със студенти и млади специалисти, по време на които те ще получат съвети от специалистите на JobTiger за успешно кандидатстване за работа и подготовка за участието си във форума – избор на компания и длъжност, написване на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю и т.н.

Традиционното партньорство между Нестле България и организаторите на „Национални дни на кариерата” – JobTiger, е елемент от устойчивото и дългосрочно развитие на програмата на Нестле България за корпоративна ангажираност към обществено значими инициативи.

Нестле е не само компания номер едно в балансираното хранене и активният начин на живот в глобален мащаб, но е и социално отговорна компания, която цени своите хора и осъзнава, че те са движеща сила и основно предимство. Служителите в Нестле са подкрепяни и насърчавани да се развиват в повече от една посока, да постигнат пълния си потенциал както в професионален, така и в личен план. Това вярване е залегнало и в дългогодишната стажантска програма. Чрез нея компанията дава възможност на студенти да придобият практически познания в голяма международна компания в реална работна среда.

Стажантската програма се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда на позиция, за която не се изисква опит, а правилната нагласа и ключови компетенции. През изминалите 16 години от различните форми на стаж са се възползвали над 230 стажанта и са открили, че може да вземат повече от живота с Нестле!

Oсновната цел на Форума е студентите и младите специалисти да открият нови възможности за професионална реализация, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители.

Приоритет на „Национални дни на кариерата” е популяризирането на летните стажове за студенти, като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Същевременно компаниите, наели стажанти, имат възможността да ги обучат и подготвят за бъдещи свои служители, което улеснява целия процес на планиране, подбор и обучение на персонала.

За повече информация www.careerdays.bg


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени