Настоящи и бъдещи кулинари вървят заедно

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 253 | Брой коментари 0
14:13 23.11.2017

Под надслов „Заедно по пътя на кулинарното съвършенсво” Професионална гимназия по облекло и туризъм „Св.Иван Рилски” в Перник се включи активно в Европейската седмица на професионалните умения.  Днес в учебния корпус на гимназията се състоя съвместна среща на преподавателите и учениците, обучаващи се по проект ДОМИНО, и представители на осемте фирми партньори. Целта беше да се подпомогнат учениците в избора на форма за практическо обучение, както и да се организират посещения във фирмите, където бъдещите готвачи и ресторантьори да се запозцнаят с условията на реалната работна среда, където ще овладяват и усъвършенстват професионалните си умения.

В срещата участваха главните готвачи на ресторант „Щастливеца”, хотел-ресторант „Парк – ин”, хотел „Спенс”, хотел „Хилтън”, хотел „Радисън”, „Виктория Ринг” ЕООД, ресторант „Ловен парк” и хотел „Шератон”. Те дадоха полезни съвети за професионалното ориентиране на учениците от дуалната форма на обучение и проведоха заедно с тях практическо занятие в учебните кухни. Изтъкнати бяха предимствата на професионалното образование  за формирането на умения , квалификация и опит, от които се нуждаят младите в своята личностна и трудова реализация. Представителите на фирмите партньори по проект ДОМИНО акцентираха и на възможностите за по-бързо намиране на работа и адаптиране в работна среда на бъдещите майстори на кулинарията, както и на по-високото заплащане във високотехнологичните сектори , какъвто е бързо развиващия се хотелски и ресторантьорски бранш. Дуалната форма на обучение улеснява прехода от образование към заетост. Не по-малка полза имат и фирмите, които обучават на практически умения високо квалифициран персонал и така подпомагат интелигентния и устойчив растеж не само на себе си, а но и на цялата икономика.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени