Coca Cola

Нарушения по програма „Детско здравеопазване” откри прокуратурата в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 183 | Брой коментари 0
08:29 31.08.2019

Поискани доплащания от пациенти за медицински дейности, които в същото време се плащат от здравната каса, неправомерно искане на потребителски такси, нарушения при техническото оборудване и апаратура, както и нередности при предписване на лекарства. Такива нарушения са били открити при проверката, която Върховната административна прокуратура възложи на здравната каса в средата на юни за това дали болници, поликлиники, лични лекари или зъболекарски практики са нарушили договорите си с касата, дали са отчитали неправилно разходи и дали са получавали неправомерно средства.

Инспектори от районните и централното управление на касата са направили 1745 проверки и са отчели пред прокуратурата 4537 нарушения, съобщиха днес от обвинението. Наложени са санкции за 112 879 лв., като предстои допълнително налагане на санкции за общо до 404 395 лв. В лечебни заведения в областите Ловеч, Плевен и София-област пък нарушенията ще доведат до прекратяване на договорите с касата.

Ще бъдат възстановени и неоснователно получени суми за 706 705.11 лв.

Установени са и чести нарушения на условията и реда по програма "Детско здравеопазване" в 12 области на страната – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Стара Загора.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени