Народният представител д-р Александър Александров с въпроси към министрите на здравеопазването и на регионалното развитие и благоустройството

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 01.03.2019 | Прочитания 244 | Брой коментари 0
12:38 01.03.2019

Народният представител д-р Александър Александров зададе от парламентарната трибуна въпроси към министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова

"Правителството е отпуснало 30 млн. лева за допълнителни разходи на общинските и областните болници, както и за лечебни заведения, оказващи психиатрична помощ", заяви д-р Александров и отправи към здравния министър питане за какво ще бъдат разходвани тези средства и ще имат ли възможност директорите на лечебните заведения да използват този финансов ресурс за увеличение на работните заплати. Той получи уверение, че по-голямата част от до финансирането ще бъде отделена за увеличение на работните заплати, а средствата ще бъдат разпределени както скедва:

18 милиона лева за общинските и областните болници;

2 млн. лв. се предоставят на лечебните заведения, оказващи психиатрична помощ. Този ресурс е предвиден за 12-те центъра за психично здраве и за психиатричните отделения към болниците;

10 млн. лв. се предоставят за оказана спешна помощ без хоспитализация, като с този ресурс ще бъдат финансирани 41 лечебни заведения, от които 26 областни болници.

Народният представител поиска информация от Регионалния министър приключиха ли процедурите за избор на изпълнител на Строително-монтажните работи и на надзора по повод основен ремонт на третокласен път Рударци-Кладница, осигурен ли необходимия финансов ресурс и кога реално ще стартира изпълнението на проекта.

Министър Аврамова обясни, че в началото на месец април трябва да бъде подписан договорът с избрания изпълнител. Вече има решение за класиране на кандидатите. За обекта има готов технически проект и е издадено разрешение за строеж. Индикативният срок за стартиране на строителните дейности е средата или края на месец април.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени