Народните представители от БСП: Белодробната болница е необходима на Перник и трябва да бъде запазена

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 254 | Брой коментари 0
13:47 09.07.2018

Народните представители от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров и Любомир Бонев посетиха белодробната болница в Перник, заено с зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева и народният представител Александър Александров.


„Тримата народни представители сме се ангажирали специално за Белодробната болница – да съдействаме за подобряване на материалната база”, каза Станислав Владимиров. Той заяви, че болницата е необходима не само на Перник, но и на целия регион. Разположението на болницата е уникално в нея се лекуват множество болници, включително и туберкулоза и затова тя трябва ба бъде запазена. Народните представители се увериха, че наред с влошеното финансово състояние, в което се намира, болницата се нуждае и от редица ремонти на сградата и отоплителния котел. 
Белодробната болница в Перник ще продължи да функционира, увери зам.- министърът на здравеопазването Жени Начева, която днес посети лечебното зведение по покана на народните представители от областта. Зам.- министър Начева сподели, че СБАЛББ-Перник има потенциал за развитие и ще бъдат направени анализи на състоянието на болницата и възможностите за нейното развитие. 


Припомняме, че посещението бе предизвикано след въпрос на Владимиров до министър Кирил Ананиев за състоянието на СБАЛББ – Перник по време на парламентарен контрол. В отговора си министърът на здравеопазването благодари на Владимиров за повдигането на този важен въпрос, тъй като задълженията вече са над 270 000 лв. и обясни, че болницата няма да бъде закривана, тъй като разположението и функциите й са важни за пациентите.

 

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени