Народните представители на ГЕРБ-Перник разговаряха с жители на кв. "Изток"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 685 | Брой коментари 0
08:41 13.06.2018

Въпроси, свързани с промените в колективния трудов договор в системата на училищното и предучилищното образование, обсъдиха народните представители от ПП ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и д-р Александър Александров с директора на едно от детските учебни заведения в община Перник по време на приемен ден в кметство „Изток“. В срещата с граждани участва и кметът на населеното място инж. Емил Костадинов. От своя страна представителите на законодателния орган в България споделиха, че новите параметри на договора имат за цел да разпишат по-благоприятни условия за заетите в системата на училищното и предучилищното образование. Така стартовата заплата за учители и други педагогически специалисти, която в момента е 760 лева, ще стане 920 лева. Възнаграждението за старши учителите и старши възпитателите ще бъде повишено на 955 лева, а за главен учител – 1005 лева. Трудовите възнаграждения на непедагогическите специалности също ще бъдат увеличавани, с оглед на синдикалното членство и придобитата квалификация, за длъжностите. Така "помощник-възпитател" трябва да получава не по-малко от 105% от минималната работна заплата.

Граждани в неравностойно положение се оплакаха от затруднения в придвижването, породени от нерегламентирано паркиране на пътни превозни средства. На свой ред представителите на ПП ГЕРБ обясниха, че общинският инспекторат вече започна налага санкции за неправилно паркиране, като само за последния месец са съставени над 80 фиша.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени